Groene aanslag ZAT??

Groene aanslag op uw tegels

tegel met groene aanslag

 

Elk voorjaar weer hetzelfde verhaal vieze groene aanslag op uw tegels.

Hieronder een paar weetjes, grootmoeders trucen en middelen om uw terras schoon te houden en te maken.

Voorkomen is beter dan genezen.

Het schoonmaken van tuintegels moet wel leuk blijven, het is daarom fijn om te weten wat de manier is om groene aanslag te voorkomen. Wanneer u regelmatig aardappels kookt, kunt u het kookvocht op de tegels gooien. Dat voorkomt groene aanslag. Dit moet u alleen niet doen als het hard vriest, want dan wordt het glad op de plekken waar u dit strooit.

Daarnaast kunt u zorgen voor een goede afwatering in uw tuin, de groene aanslag krijgt dan geen kans. Wanneer het water alsmaar blijft staan, zal dus op die plaats groene aanslag ontstaan. IMG-20160710-WA0003

Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Het schoonmaken van uw tuintegels kunt u ook met groene zeep doen. Los dit op in een emmer heet water en verdeel het met een harde bezem over uw tegels. Laat het even inwerken en spoel het weg met water. Deze methode werkt het beste voor betontegels en natuursteen. Het is niet aan te raden om uw tegels schoon te maken met chloor of zout, want die verbleken de kleur van uw tuintegels.

Om mossen en algen te doden, giet u kokend water over de tegels heen. Vervolgens kunt u snel en handig de resten wegkrabben. Naast de bovenstaande opties kunt u ook kiezen voor schoonmaakazijn of gewoon azijn. Giet dit over de aanslag en laat het inwerken. Vervolgens nog even goed borstelen met een harde bezem.

Hogedrukreiniger

Een harde waterstraal die ervoor zorgt dat mos, onkruid en de groene aanslag van uw terras verdwijnt. Nadelen hiervan veel rommel, overal zand en modder en u moet opnieuw de voegen vullen met zand. Let op sommige tegels hebben een laagje aan de buitenkant die na het gebruik van de hogedrukreiniger niet meer zijn werk doet.

Laatste redmiddel

Krijgt u uw tegels niet meer schoon vraag of ziet u al deze manieren niet zitten vraag dan een offerte aan bij www.tegelhandel-bollenstreek.nl. In samenwerking met www.de-barn.nl kunnen wij een totaalpakket aanbieden om uw tuin om te toveren tot een onderhoudsvriendelijke tuin met onze keramische tegels.

schone tegels, keramische tegels
keramische tegel

keramische tegels

× Kunt u vinden wat u nodig heeft?