Keramische buitentegels leggen? Wij leggen u graag uit hoe uw keramische tegels op de juiste manier in uw tuin legt. Het grootste probleem is los vriezen en verzakken van uw keramische tegels. Volg onderstaande stappen en leg zelf een prachtige keramische buitenvloer. Wij beschouwen het niet als werk voor een beginnende klusser. Weet u niet precies wat u doet? Wij stellen u graag voor aan onze partners die uw vloer graag voor u komen leggen.

De keramische tegels moet u absoluut niet in de stabilisatie leggen, dat is de garantie op het los vriezen in de winter. Zodra er vocht onder keramische tegels zit zal dat tijdens de vorst uitzetten en uw tegels losdrukken. Het daarom erg belangrijk uw keramische tegels op een waterdoorlatende ondergrond te leggen. Zo voorkomt u dat er vocht ophoopt onder de buitentegels.

Zelf aan de slag? Lees onderstaande instructies voor het legen van een keramische buitenvloer.

1. Een zandbed van minimaal 20 centimeter

U start met eventueel afgraven van de tuin en een zandbed van minimaal 20 centimeter te storten. Daarop plaatst u de waterdoorlatende onderlaag.

2. Aanmaken van de onderlaag

Als waterdoorlatende onderlaag kunt u drainagemortel gebruiken. Dit stelt u samen uit fijne split (2-6mm) en een stabilisatiemortel en bindmiddel. U gebruikt 5 delen split en 1 deel mortel/bindmiddel.

3. Aanbrengen van drainagemortel

Over het volledige oppervalk waar de keramische tegels komen te liggen brengt u de drainagemortel aan. Hanteer een dikte van vijf tot zeven centimeter. Zorg dat het oppervlakte afloopt naar een van de zijdes. Wij hanteren een afloop van minimaal 1 cm per 1 meter. Let op want u kunt keramische tegels alleen lijmen op de drainagemortel als deze nog niet is uitgehard.

4. Plakken van de keramische tegels

Breng met de hechtmortel aan op de onderzijde van de keramische tegels. Klop ze daarna lichtjes in, op de drainagemortel. Denk eraan dat u de tegels alleen kunt verlijmen op een drainagemortel die niet is uitgehard.

5. Voegen van de keramische tegels

Gebruik een waterdoorlatend voegmiddel. Een trekker is ideaal voor het aanbrengen van het voegmiddel. Trek het uit over uw terras en het voegmiddel loopt zo de voegen in. Vervolgens loopt u de voegen na met een voegspons en kunt u de vloer schoonmaken.