Voor u een vraag voor ons een weet.

Kijk hieronder voor de meest gestelde vragen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Ik heb een beschadigde tegel hoe kan ik deze vervangen?
Indien er slechts één tegel beschadigd is en u beschikt over een identieke tegel, hoeft u natuurlijk niet de hele vloer te vervangen. U slijpt de voegen rondom de tegel weg en hak de beschadigde tegel uit de vloer. Vervang de beschadigde tegel dan voor een identieke tegel.
Wat zijn gerectificeerde tegels?
Een gerectificeerde tegel is een keramische tegel die na het bak-proces op maat wordt geslepen. Hierdoor kunnen de tegels dichter tegen elkaar worden gezet waardoor het eindresultaat er strakker uitziet. Als u de tegels zelf plaatst moet u er rekening mee houden dat de ondergrond absoluut vlak moet zijn en voor een optimale hechting van de voegen adviseren wij een voegbreedte van minimaal 2 mm.
Wat is de ideale ondergrond voor keramische buitentegels?
Zorg voor een stabiele draag vaste ondergrond, een instabiele ondergrond kan leiden tot verzakking en beschadiging aan uw bestrating. Bij voorkeur een onderlaag van gemalen puin met hieronder een gronddoek wat zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling. Op de puinlaag een laag van minimaal 15 cm grof rivierenzand verwerken.Hier overheen kunt u de tegels leggen LET OP keramische tegels mag je niet aftrillen met een trilplaat en hou minimaal een voegbreedte aan van 5 mm.
Waar worden keramische tegels van gemaakt?
Iedere keramische tegel is gemaakt van zuivere minerale grondstoffen zoals klei en zand afkomstig van droge afzettingen. Deze grondstoffen worden gewonnen in groeves. Na winning gaat de klei naar moderne productie-installaties voor verdere bewerking. Na een proces van vormen, drogen, bakken, nabewerking en keuren verlaat het eindproduct de fabriek als keramische wand- of vloertegel.
Hoe snel kunnen jullie na het bestellen van de keramische tegels leveren?
Over het algemeen kunnen wij uw gewenste tegel binnen 1 werkdag bij u thuis leveren. Enkele voorwaarden zijn dat uw bestelling betaald is en voor 16.00 bij ons binnen is. Wij leveren gratis als de bestelling minimaal 1 pallet bevat.
Is er een verschil tussen wand- en vloertegels??
Vloertegels zijn sterker en vaak ook dikker dan wandtegels. Voor de basis van een wandtegel wordt een andere kleisoort gebruikt en is minder sterk. Bij geglazuurde tegels is het glazuur van een vloertegel ook harder dan van een wandtegel. Dit is natuurlijk belangrijk omdat een vloertegel een hogere slijtvastheid moet hebben dan een wandtegel.